Õppekava
Kalatöötleja baaskoolitusel käsitletavad teemad:
- Kalaliigid, muud meresaadused, kalade kasvu- ning püügipiirkonnad. Püügihooajad ja püüginormid. Kasvanduses kasvatatud kala.
- Kala kui toiduaine. Peamised töönduskalad.
- Kala töötlemise tootmisprotsess.
- Meresaaduste töötlemine. Eeltöötlemine.
- Töötlemisprotsessis kasutatavad materjalid, taara, pakendid. Markeerimine, ladustamine, säilitamistingimused, jälgimine.
- Masinate ja seadmete teenindamine, puhastamine, desinfitseerimine. Töökultuur.
- Tööohutus, töötervishoid, tule- ja elektriohutusnõuded, esmaabi.
- Toidutoorme ja toiduohutuse kontroll.
- Kutsealaga seotud õigsaktid, tööõigus.
- Kalatöötlejale vajalikud rahvusvahelised mõisted.
- Praktika
Koolituse maht:
- 184 akadeemilist tundi, millest praktiline väljaõpe vähemalt 32 tundi
- kestvus 5 nädalat