Õppekava

Kalatöötleja baaskoolitusel käsitletavad teemad:

  • Kalaliigid, muud meresaadused, kalade kasvu- ning püügipiirkonnad. Püügihooajad ja püüginormid. Kasvanduses kasvatatud kala.
  • Kala kui toiduaine. Peamised töönduskalad.
  • Kala töötlemise tootmisprotsess.
  • Meresaaduste töötlemine. Eeltöötlemine.
  • Töötlemisprotsessis kasutatavad materjalid, taara, pakendid. Markeerimine, ladustamine, säilitamistingimused, jälgimine.
  • Masinate ja seadmete teenindamine, puhastamine, desinfitseerimine. Töökultuur.
  • Tööohutus, töötervishoid, tule- ja elektriohutusnõuded, esmaabi.
  • Toidutoorme ja toiduohutuse kontroll.
  • Kutsealaga seotud õigsaktid, tööõigus.
  • Kalatöötlejale vajalikud rahvusvahelised mõisted.
  • Praktika

Koolituse maht:

  • 184 akadeemilist tundi, millest praktiline väljaõpe vähemalt 32 tundi
  • kestvus 5 nädalat